Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Sperziebonensalade met tonijn

Aantal personen: 4

Ingrediënten

600-700 gram sperziebonen
zout
2 eieren
1 teentje knoflook
3 tomaten
1 blikje tonijn naturel (185 gram)
1 eetlepel azijn
peper
1 theelepel mosterd
4 eetlepels (olijf)olie
6 à 8 cocktailaugurkjes

Bereiden

Haal de sperziebonen af, breek ze doormidden en kook ze in circa 15 minuten beetgaar. Spoel de bonen in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken. Pel de knoflook. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de tomaten in partjes. Laat de tonijn uitlekken.
Roer in een kom een sausje van azijn, zout, peper, mosterd, olie en het uitgeperste teentje knoflook. Schep de sperziebonen, de tomaten, de tonijn en het sausje door elkaar.
Garneer met parten ei en de augurkjes. Lekker met stokbrood met kruidenboter.

Reacties

bianca (07-09-2011 15:49):
ik heb de bonensalade met tonijn net gemaakt en ik moet zeggen hij is makkelijk,snel en echt heerlijk.

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Groentesalade met salami
Arlequins
Tilapia filet met een ganzenleversaus
spaanse gevulde aubergines
Monchou zalmrolletjes

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes