Haal de sperziebonen af, breek ze doormidden en kook ze in circa 15 minuten beetgaar. Spoel de bonen in een vergiet met koud water af en laat ze uitlekken. Pel de knoflook. Kook de eieren in 10 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de tomaten in partjes. Laat de tonijn uitlekken.
Roer in een kom een sausje van azijn, zout, peper, mosterd, olie en het uitgeperste teentje knoflook. Schep de sperziebonen, de tomaten, de tonijn en het sausje door elkaar.
Garneer met parten ei en de augurkjes. Lekker met stokbrood met kruidenboter.
bianca (07-09-2011 15:49):
ik heb de bonensalade met tonijn net gemaakt en ik moet zeggen hij is makkelijk,snel en echt heerlijk.
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |